sâmbătă, 21 ianuarie 2017

Cat mai costa un bilet de avion spre China



Majoritatea celor care aleg un bilet avion China isi doresc sa vada Marele Zid sau Orasul Interzis din Beijing, insa sunt multe alte tractii care merita descoperite, precum paduri bogate, temple antice, peisaje naturale desprinse de pe cartile postale cu munti sacri sau cascade impresionante si nu numai. De asemenea, nu trebuie ratate nici restaurantele sau cafenele, deoarece pentru europeni, cu siguranta ca acestea vor fi o activitate inedita.



Marele Zid Chinezesc

Acesta nu numai este unul dintre cele mai mari simboluri ale Chinei, ci este si cel mai lung zid din lume, fiind o dovada a maiestriei artistilor chinezi inca din urma cu cateva sute de ani. Inclus pe lista celor sapte minuni ale lumii moderne si in patrimoniul Unesco, acest zid se intinde pe mai mult de 5.000 de km, de la frontiera de vest, pana la coasta de est, serpuindu-se printre munti si oprindu-se in mare. In schimb, din intreaga sa lungime, una dintre cele mai bine pastrate sectiuni se regaseste in apropiere de Beijing, motiv pentru care capitala chineza este adesea asociata cu acesta.



Orasul Interzis

Cu toate ca un bilet avion China este destul de costisitor, iar turistii trebuie sa se inarmeze cu rabdare, in cele din urma vor fi recompensati cu nenumarate activitati, astfel ca de pe itinerariul lor nu trebuie sa lipseasca Orasul Interzis, ce reprezinta un loc unde era interzis accesul persoanelor obisnuite. O demonstratie extravanta a arhitecturii chineze antice cu peste 8.000 de camere si acoperisuri din aur, toate cladirile din cadrul acestui complex sunt vopsite in rosu si galben. 

De asemenea, acesta a fost palatul imperial al regilor dinastiei Ming si Qing pentru 560 de ani, pana in 1911, astfel ca 24 de conducatori au trait aici. Palatul este inclus in topul 5 al celor mai cunoscute din intreaga lume, alaturi Buckingham din Marea Britanie, Versailles din Franta, Casa Alba din Statele Unite si Kremlin din Rusia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu